Ericsson a Landmark společně vybudují inteligentní mikrosíť a internet věcí.

Ericsson (NASDAQ: ERIC) byl vybrán lídrem na trhu s nemovitostmi a v budování infrastruktury Landmark Dividend LLC, sponzorem Landmark Infrastructure Partners LP (NASDAQ: LMRK), aby poskytl své komunikační platformy a komunikační infrastruktury Zero Site napříč severní Amerikou. Ericsson zde rozmístí své Zero Site řešení, cloud, jádro sítě, páteřní připojení a softwarové řešení Internetu věcí – tím přinese inovativní řešení 4G, 5G a Internetu věcí do průmyslové distribuční sítě.

Zahájení realizace projektu bude započato přímo s Ericsson Zero Site – multiaplikačními sloupy veřejného osvětlení doplněné mobilní komunikační infrastrukturou, které byly vyvinuty ve spolupráci s Philips Lighting – které umožňuje společnosti Landmark výrazně zvýšit hustotu míst pro instalaci mobilní infrastruktury a tím generovat zisk z pronájmu těchto míst nabídky vysokorychlostního přenosunapříč Spojenými státy americkými a Kanadou.

Ericsson použije vlastní cloud, jádro sítě a Internet věcí, aby vybudoval a doplnil síť Landmark aplikacemi pro firmy a pro energetické řízení.

Tim Brazy, CEO společnosti Landmark Dividend, k tomu dodává, “S exponenciálně rostoucí spotřebou dat a všeobecně rozšířeným osvojením Internetu věcí je rozvoj, prohlubování a expanze existující síťové infrastruktury kritickým bodem pro poskytovatele bezdrátových služeb. Jsme nadšeni ze spolupráce s firmou Ericsson, světovým lídrem a inovátorem Internetu věcí a platforem Smart City, a těšíme se, že budeme zákazníkům moci nabídnout hodnotná řešení v rámci našeho mikro-síťového ekosystému a Ericsson Zero Site.“

Lars Mårtensson, šéf Internetu věcí ve společnosti Ericsson, říká: “Tato dohoda je jedinečným příkladem toho, jak průmyslový Internet věcí využívá veřejné infrastruktury i telekomunikačních služeb, což otevírá možnosti novým obchodním modelům a odhaluje nové příležitosti na rychle rostoucím trhu s obnovitelnou energií, jenž je v souladu se strategiemi a expanzí podnikání v novém průmyslovém odvětví, zatímco využívá již existujících telekomunikačních služeb a přínosu Internetu věcí ke zdokonalení společnosti pomocí udržitelného rozvoje.“

O Landmark Dividend LLC

Landmark Dividend je investiční společnost se zaměřením na infrastrukturu, která operuje celosvětově. Zaměřuje se na financování a akvizice v oblasti telekomunikací, venkovní reklamy, získávání energie z obnovitelných zdrojů (solární panely, větrné generátory), převod a uskladnění energie v akumulátorových skladech. S tím se pojí i její zájem o nemovitosti. Landmark Dividend vznikla v roce 2010 jako soukromá společnost a nyní je jedním z největších firem provádějící akvizice v oblasti nemovitostí, které jsou základem infrastruktury v bezdrátové komunikaci, venkovní reklamě a obnovitelných zdrojích energie a souvisejících průmyslových odvětví.

Landmark Infrastructure Partners LP (dále jen “Partnership”) (NASDAQ: LMRK) je veřejně obchodovanou dceřinou společností Landmark Dividend LLC. Partnership je růstově orientovaná komanditní společnost vytvořená za účelem získání, vlastnění a řízení portfolia nemovitostí a infrastruktury, které pronajímá společnostem ve stejném oboru např. pro bezdrátovou komunikaci, venkovní reklamu a průmysl s obnovitelnými zdroji energie.