Ericsson zjednodušil firemní strukturu a jmenoval nové vedení

Společnost Ericsson (NASDAQ: ERIC) koncem března zveřejnila novou obchodní strategii. V souladu s ní se zjednodušuje organizační struktura společnosti zrušením dvoustupňové struktury vedení. Spojením výkonného vedení a Globálního vedoucího týmu vzniká jednotný Výkonný tým. Zároveň se mění zeměpisné členění – z deseti regionů se stane pět tržních oblastí a obchodní oblasti se zredukují na tři. Složení nového Řídícího týmu a nové organizační struktury vstupují v platnost od 1. dubna 2017.

"Abychom mohli rychle a úspěšně uskutečnit další fázi naší strategie, nový řídící tým začne pracovat okamžitě.“ uvedl Börje Ekholm, prezident a výkonný ředitel ve společnosti Ericsson a dále dodal: „V nejbližší budoucnosti chceme upevnit způsoby směrování k nové struktuře, která bude efektivnější a bude reagovat na potřeby trhu a zákazníků."

Od 1. dubna 2017 platí pro Ericsson Group následující obchodní a tržní struktura:

Obchodní oblasti: Sítě, Digitální služby, Řízené služby

Tržní oblasti: Severní Amerika; Evropa & Latinská Amerika; Blízký východ & Afrika; Severovýchodní Asie; Jihovýchodní Asie, Oceánie & Indie

S účinností od 1. dubna 2017 jsou členy Řídícího týmu společnosti Ericsson:

• Prezident a výkonný ředitel (CEO) - Börje Ekholm
  • Sítě – Fredrik Jejdling, viceprezident, dosud Ředitel pro síťové služby
  • Řízené služby – Peter Laurin, viceprezident, dosud Ředitel Regionu severní Evropa a střední Asie
  • Digitální služby – Ulf Ewaldsson, viceprezident, viceprezident, dosud Ředitel pro strategii a technologie
  • Tržní oblast Severní Amerika – Rima Qureshi, viceprezidentka, dosud Ředitelka Regionu Severní Amerika
  • Tržní oblast Evropa & Latinská Amerika – Arun Bansal, viceprezident, dosud Ředitel pro síťové produkty
  • Tržní oblast Blízky východ & Afrika – Rafiah Ibrahim, viceprezident, dosud Ředitel Regionu Blízký východ
  • Tržní oblast Severovýchodní Asie – Chris Houghton, viceprezident, dosud Ředitel Regionu severovýchodní Asie
  • Jihovýchodní Asie, Oceánie & Indie – Nunzio Mirtillo, viceprezident, dosud Ředitel Regionu Středomoří
  • Technologie & obchodní příležitosti – Niklas Heuveldop, viceprezident, dosud Ředitel pro obchod
  • Finance & společné funkce – Carl Mellander, viceprezident, dosud Výkonný ředitel pro finance & společné funkce
  • Lidské zdroje – MajBritt Arfert, viceprezidentka, dosud Výkonná ředitelka pro lidské zdroje
  • Marketing & Komunikace – Helena Norrman, viceprezidentka, dosud ve stejné funkci
  • Udržitelnost & společenská odpovědnost – Elaine Weidman Grunewald, viceprezidentka, dosud ve stejné funkci
  • Právní záležitosti – Nina Macpherson, viceprezidentka, dosud ve stejné funkci
  • Poradce výkonného ředitele – Jan Frykhammar, výkonný viceprezident, dosud ve stejné funkci
  • Poradce výkonného ředitele – Magnus Mandersson, výkonný viceprezident, dosud ve stejné funkci

Per Borgklint, Anders Lindblad, Jean-Philippe Poirault a Charlotta Sund od 1. dubna 2017 již nejsou členy výkonného vedení.

Ekholm dodal: "V souvislosti s vytvořením nového týmu bych rád poděkoval těm, kteří výkonné vedení opustili. Přispěly k řízení společnosti v době důležitých změn a ceníme si jejich oddanost a houževnatost."