Ve Švédsku vrcholí přípravy Gothia Cupu

Vítěz jubilejního 10. ročníku mládežnického fotbalového turnaje Meet The World pod záštitou společnosti SKF CZ se zúčastní švédského Gothia Cupu, největšího mládežnického turnaje na světě.

Letošního zápolení v Chodově u Karlových Varů se zúčastnily týmy ze skupiny B12, tedy v kategorii hráčů do 12 let. Vítězové, tým Spartaku Chodov, budou reprezentovat Českou republiku na turnaji ve Švédsku ve dnech 17. až 23. července 2016. Turnaj mladých fotbalistů Meet The World pořádá společnost SKF již deset let. Od roku 2007 se tak v zemích zastoupení odehrávají napínavé turnaje, jejichž vítězové se následně účastní největšího světového turnaje Gothia Cup, na kterém se v loňském roce utkalo přes 1700 týmu a 40 000 účastníků.

Hlavní myšlenkou projektu je poskytnout mladým lidem možnost potkávat se s vrstevníky z celého světa, což naznačuje i název Meet The World. „Koncept mezinárodního fotbalového turnaje vznikl před deseti lety u příležitosti stoletého výročí vzniku společnosti SKF. Cílem je propojovat mladé lidi z různých zemí, kteří tak mohou skrz své vrstevníky zjistit, že ve světě se situace a životní podmínky různí. Věříme, že i v této oblasti je poznávání velice důležité,“ přibližuje akci Radek Socha ze společnosti SKF CZ.

Že se to daří a mladí fotbalisté si turnaje užívají, potvrzuje i hráč týmu FC Pálava Mikulov, který vyhrál turnaj v ČR v roce 2015 a posléze se zúčastnil turnaje ve Švédsku: „Byl to zážitek na celý život. Hráli jsme s týmy z celého světa, byli jsme na fantastickém zahájení, mohli si zakoupit turnajové suvenýry a dokonce si vyzkoušet své dovednosti na nejmodernějších tréninkových zařízeních.“

Utkání 10. ročníku Meet The World v České republice proběhla 28.5.2016 v západočeském Chodově, kde se nachází výrobní závod SKF Lubrication Systems pro výrobu mazacích systémů. Budova závodu se jako jedna z mála v České republice může pyšnit certifikací LEED, která hodnotí vliv stavby na životní prostředí v různých fázích jejího životního cyklu – od výstavby až po výrobní provoz. Společnost SKF CZ dbá v Chodově na ochranu životního prostředí i na spokojenost tamních 400 zaměstnanců. Proto se pravidelně umisťuje na vysokých příčkách hodnocení v projektu Zaměstnavatel roku ve své kategorii.