Volvo Truck: Speciální edice Volvo FH k 25. výročí – pocta ikoně

V roce 1993 uvedla společnost Volvo Trucks na trh vozidlo Volvo FH. Letos tedy slaví 25. výročí této významné události a při této příležitosti uvádí na trh model Volvo FH 25 Year Special Edition. K dispozici bude ve variantách Volvo FH a Volvo FH 16, přičemž pro obě je charakteristický osobitý design exteriéru a interiéru, vynikající komfort pro řidiče a nejmodernější funkce a prvky výbavy.

Volvo FH představuje s více než 1 milionem prodaných kusů jeden z nejúspěšnějších modelů v celém segmentu. Toto vozidlo doslova určilo životní styl milionů řidičů po celém světě. Volvo FH 25 Year Special Edition je proto nejen oslavou samotného vozidla, ale i poctou všem zákazníkům a řidičům, kteří v posledních 25 letech seděli za volantem této legendy.

„Volvo FH dokonale ilustruje naše zaměření na zákazníka a představuje model, jenž již po čtvrtstoletí posunuje hranice. V této úžasné edici je tedy zároveň oslavou prvních 25 let i výchozím bodem na další části úspěšné cesty, po níž společně s našimi zákazníky a řidiči jdeme,“ uvádí Claes Nilsson, prezident společnosti Volvo Trucks.

„První generace Volvo FH znamenala pro Volvo Trucks i celé odvětví nákladní přepravy nesmírně mnoho. Byla milníkem, v podstatě zlomem, jenž naprosto změnil vnímání pojmu moderní nákladní vozidlo. Práce na designu výroční edice pro mne byla opravdu poctou,“ říká Nigel Atterbury, Senior Graphic Designer společnosti Volvo Trucks.

Exteriér této speciální edice lze asi nejlépe popsat jako moderní s retro prvky. Stříbrný, šedý a oranžový dekor zdůrazňuje původ vozidla, pruhy tvořící číslo 25 pak připomínají významné výročí. Pruhy v sobě kombinují 3D efekty a stíny, čímž odkazují na trend v designu počátku 90. let a dodávají vozidlu osobitý retro vzhled. Při uvedení na trh jsou vozidla k dispozici ve dvou barvách, tmavší chladně šedé (Mammoth Tree Metallic) a v červené (Crimson Pearl), která představuje moderní podání původní červené barvy kabiny z roku 1993.

Po otevření dveří uvítá řidiče prémiový, luxusní interiér. Pro Volvo FH hrála vždy klíčovou roli bezpečnost, kterou podtrhuje oranžové provedení mnoha prvků – od prošití bezpečnostních pásů přes záclonky a koberečky až po reflexní bezpečnostní nálepky na dveřích. S využitím decentních, avšak výrazných prvků navazuje tým designérů na tradici důrazu na bezpečnost a komfort řidiče, který byl pro Volvo FH vždy naprosto zásadní. Skvělý zážitek z jízdy pak ještě zdůrazňují sedadla s potahy z prošívané kůže, nabízející mimořádné pohodlí a působivý design.

Vozidlo z výroční edice představuje rovněž důkaz dlouhodobého vedoucího postavení modelu Volvo FH v oblasti inovací. Disponuje několika převratnými novinkami a lze jej vybavit zcela novými doplňky systému Volvo Dynamic Steering:

• Volvo Dynamic Steering s podporou stability - asistent stability zabraňuje smykům.
  • Volvo Dynamic Steering s podporou hlídání jízdního pruhu - asistent pro jízdu v jízdním pruhu zajišťuje prevenci střetů způsobených vyjetím z pruhu a brání převrácení vozidla.
  • Volvo Dynamic Steering s možností osobního nastavení. Osobní nastavení umožňuje řidiči upravit odpor otáčení volantu, čímž přispívá k vyšší míře pohodlí a komfortu při řízení.
„Toto nákladní vozidlo je dokonalou ukázkou průkopnictví společnosti Volvo Trucks a stejně jako Volvo FH v roce 1993 i nadále nastavuje nové standardy v nákladní přepravě,“ říká Tomas Thuresson, Global Long Haul Segment Manager společnosti Volvo Trucks, a uzavírá: „Touto fantastickou edicí vzdáváme poctu vynikajícímu nákladnímu vozidlu a milionům lidí – zákazníkům, řidičům a fanouškům, pro něž je tu Volvo FH již celých 25 let.“

Základní informace:

Volvo FH 25 Year Special Edition

Volvo FH a FH16, Globetrotter high sleeper cab nebo Globetrotter extra high sleeper cab.

Dvě barvy při uvedení na trh: Crimson Pearl nebo Mammoth Tree Metallic.

Interiér a exteriér ve speciálním provedení Volvo FH 25 Year Special Edition:

• Znak Globetrotter
  • Pruhy
  • Emblémy
  • Upravený design interiéru (záclonky, koberečky, sedadla, bezpečnostní nálepky na dveřích atd.).

Volvo FH 25 Year Special Edition bude vyráběno po omezenou dobu v letech 2018 a 2019. Prodej bude zahájen na konci června 2018 (ve 25. týdnu).